maanantai 3. marraskuuta 2014

Moottorinohjaus

Sytytyspuola
Kuvassa sytytyspuola joka antaa tarpeeksi suuren jännitteen sytytystulpalle kun moottorin ohjaus (ecu) näin määrää kampiakselin asentotunnistuksen avulla jotta kipinä saadaan oikeaan aikaan oikeassa ajassa kiertoon nähden.
kuvassa sytytys tulppa joka on kiinni omassa reijässään. sytytystulppa muodostaa puolan jännitteestä kipinän joka sytyttää bensan ja ilman seoksen. (jännite on noin 5-10kv)

Kuvassa kaasuläppä jolla säädetään moottoriin menevä ilman määrän joka sekoitetaan polttoaineeseen. jos ilmaa on liian vähän polttoaineeseen verrattuna on seos rikasta ja jos ilmaa on liikaa polttoaineenseen verrattuna on seos laihaa.

kuvassa ruisku suuttimet jotka suihkuttavat bensan ja ilman seoksen moottoriin oikealla hetkellä moottorin työkiertoon nähden sytytystulpalla sytytetään seos jotta aikaan saadaan räjähdys joka aiheuttaa liike energiaa työntäen mäntiä. mitä enemmän moottoriin seosta syötetään sitä suurempi on moottorin täytös aste ja kierros luku kasvaa.
kuvassa nokka-akselin asentotunnistin joka auttaa moottorin ohjausyksikköä selvittämään työkierron vaiheet ja oikean ajoituksen kipinälle ja ruiskusuuttimien suihkuttamiselle







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti